Liblikaefektiks nimetatakse seda, kui Kirill saab Maardus lõuga, sest Elon Musk postitas Texases säutsu. Täna sai Kirill turult korralikult sisse, ent Muski postitus tõstatab mitu küsimust. Elevant toas on BTC elektritarbimine. Krokodill toas on Elon Muski mõju turule. 

Languse käivitanud säuts teatas, et Tesla lõpetab sõidukite müügi BTC-de eest. Firmale teeb muret elektritarbimise mõju keskkonnale. Samas ütles Musk, et BTC-d müüma Tesla ei kavatse hakata. Turud crashisid sellegipoolest.

Hädise katsena riske maandada struktureeris Kirill portfelli ümber. 38% jäi Bitcoini, teine 38% Cardanosse, 24% Ripplesse. Viimased kaks on väiksema keskkonnamõjuga krüptovaluutad. Tehingu tegemise hetkel vaatas Kirill, et Cardano oli langusele paremini vastu pidanud, Ripple jällegi tundus alla müüdud.

Eelmine kord kirjutasime, et konsensus ennustab BTC-le kahe- kuni mitmekordistumist, kuid see konsensus koosneb suures osas küsitava usaldusväärsusega analüütikutest. Oleviku pealt lõputu kasvu jooni on küll tore tõmmata, ent just Muski säutsus mainitud keskkonnamõju on suur BTC risk. Maailmas, kus isegi terrorirühmitus Al Shabab keelustas kilekotid see debatt tuleb ja tuleb rängalt.

Võlga tagasi ootav Gunnar sai sellest küll veidi aru, ent veidi andis Kirillile molli ka. Paremini mõistis muret hambaarst Maksim*, kes on ka ise krüptoinvestor, Kirillist palju pädevam. Kuigi Maksim peab keskkonnateemat BTC juures oluliseks, ei usu ta, et see BTC-le kabelimatsu tähendab: "irooniline on, et Musk ju küsis veel enne seda BTC avaldust, et kas Teslasid peaks saama DogeCoini eest osta. Mõlemad on PoW (kuigi Doge energiatarbimine madalam)."

Probleemiks peab Maksim aga ühe mehe mõju krüptoturule. "Muskile tuleks suukorv pähe panna," teatas ta Kirilli suus keskaegsete piinariistadega toimetades. Ka Kirill ei saanud hambaravi osas kingitud hobuse suhu vaadata, sest Maksim võttis ta haletsusest tasuta vahele. Kirillil oli viimasel paaril päeval just hästi läinud, sest eduka Polkadoti kauplemisega oli ta portfelli BTC-s mõõdetuna ligi 10% kasvatanud.

Õhku jääb aga suur küsimus DogeCoini näol. Musk pumpab seda prikolli-mõttes ülesse. Mehel on veider huumorisoon, mis väljendub näiteks tema Tesla mudelite nimedes (S, 3, X, Y annavad kokku sexy). Meemivaluuast tõsise asja tegemine oleks tema stiil küll, Teslaga ta vedas haibi välja, kohati päris rasketele hetkedele vaatamata. Kas Musk suudab ja viitsib teha seda ka koeramündiga või jääb asi pikale veninud naljaks?

* päris inimene, karakter Maardustatud. 

Krüpto-Kirill on Ypsiloni väljamõeldud tegelane. Tema käsutuses on toimetuse liikmete reaalne raha, mida paigutatakse erinevatesse krüptovaluutadesse. Ypsilon ei oma ebarealistlikke ootuseid oma investeeringu tagasi saamiseks.

Kommentaarid
Copy