JORSID TULEVAD KOJU Inglise jalkafännid = the absolute worst

Foto: Elliott Franks
Ypsiloni Antropoloogiainstituut
, uurib yhiskondlikke olevusi ja kultuurikandjaid
Copy

Inglismaa jalkafännid tõestasid finaalmängu eel, mängu ajal ja pärast mängu, miks nad on jalgpallimaailmas enim põlatud. Nad on küll oma rahvusmeeskonna kõige kirglikumad toetajad, aga see sama kirg kandub toksiliselt üle läbustamisse, laamendamisse, joomisse ja vägivalda – nii üksteise kui ka Itaalia fännide suhtes.

Inglise koondise toetajad langesid kodumaal kõva kriitikatulva alla pärast mängu Saksamaa vastu, kui fännid parastasid ja mõnitasid väikest Saksa tüdrukut, kes pärast Saksamaa kaotust staadionil nuttis.

Londonis usuti eile, et seekord Inglismaa jalgpallikoondise needus murtakse ja tiitel tuleb Wembley'l koju. Ennast tagasi ei hoitud. Tänavaid kattis prügikiht, põlevaid signaalrakette pisteti vilevahele ning ohtralt sai näha alasti jorsikeha. 

Kui jalgpall on parem kui seks, siis kas ka kokaiin on parem kui jalgpall? Inglise fännide hinnangul tundub, et pigem on. Reiv tõmmati käima ka Londoni metroos.

Wembley staadioni turvatöötajatel ja kohalikul politseil oli tõsiseid probleeme fännide eemale hoidmisega. COVIDi piirangute tõttu oli staadionile lubatud 65 000 pealtvaatajat, kuigi staadion mahutab 90 000 inimest, ehk tribüünid oleksid pidanud olema kahe kolmandikulise täituvusega. Reaalsuses oli mängu ajal tribüünid täis, üheks põhjuseks Wembley'le jõuga sisse tunginud piletita Inglise fännid.

Mängu ajal jooksis platsile ka üks eeldatavasti Inglise fänn, kelle tegevust otseülekandes ei näidatud. Põhjus väga lihtne: see ainult ajendab järgmisi seda kordama. Videolt on kuulda, kuidas Wembley elab talle tuliselt kaasa. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles