ODAV MUINASJUTT ⟩ Marko Mörö: Reality TV Show ja muinasjutu sünopsis

Illustratsioon: Illustratsioon: Mihkel Lappmaa
Copy

16. võistleja Ypsiloni odavate muinasjuttude konkursilt. Neist kahe enimloetuma auhinnafond on 650 eurot. 

Homme telkus: tõsielumuinasjutt tulevikust

Inimene tapetakse ära (1. hooaeg)

Uudne Mehhiko reality-show, milles tapetakse inimene. Igal nädalal proovitakse jõudu erinevates võistlustes, sooritatakse osalejate jaoks ebamugavaid katsumusi ning hääletatakse välja võistleja, keda ei tapeta ära. Hooaja võitjaks tituleeritud osaleja tapetaksegi ära.

Kaks inimest tapetakse ära (2. hooaeg)

Populaarse reality-show teine hooaeg! Seekord leiab 11-osalise tõsielumenuki lõpuks oma otsa kaks osalejat, kes tapetakse erakordselt julmal viisil saatesarja viimases osas aset leidval pidulikul galaüritusel.

Üksteist inimest tapetakse ära (11. hooaeg)

Nüüdseks 120 riiki müüdud saateformaadi 11. hooaeg alustab ning uuenenud on nii tõsieluseriaali sisu kui ülesehitus - nimelt tapetakse sellest hooajast alates inimene igas osas! Lisaks on nüüd võimalus ka (Mehhiko) televaatajatel anda oma hääl tapetava osalise aadressil.

Kuulus inimene tapetakse ära (spin-off hooaeg)

Spin-off ehk tütarprojekt superseriaali "1-92 inimest tapetakse ära" tegijatelt. Esimeses hooajas võistlevad ellujäämise nimel meilegi tuntud nimed, teiste seas laulja Ricky Martin, narkokuningas Joaquín "El Chapo" Guzmán, näitlejanna Sarah Jessica Parker, ratsutaja Fatima Kawasaki ning varajane kihlveokontorite soosik, tipphoor Paris Hilton.

Kolmsada kuuskümmend viis inimest tapetakse ära (365. hooaeg)

Terve maamuna konkurentsitult edukaimaks osutunud reality show alustab oma esimest aastaringset ja rahvusvahelist hooaega, mille iga päev linastuvas episoodis tapetakse keegi ära. Tapetava poolt hääletamiseks vajalikud telefoniliinid on käesolevast hooajast avatud kõikide riikide kodanikele!

Kolmsada kuuskümmend viis inimest tapetakse ära - finaal! (365. hooaja finaalsaade)

Menuseriaali suurejoonelises ja reklaamipausivabalt 12 tundi vältavas aastalõpushows vaadatakse tagasi ajaloolisele tapmismaratonile, väisatakse veriseid telgitaguseid ning intervjueeritakse tapetute muserdatud omakseid. Salvrätid ja pop-corn on kohustuslikud!

Kõik inimesed tapetakse ära (viimane hooaeg)

Planeedi edukaim teleshow on väljunud teleformaadi piiridest ning leidnud tee meie olmeellu. Ettevõtmise viimaseks jäävas ja 24h otsepildis edastatavas hooajas püütakse vagaseks teha 8 miljardit inimhinge. Seriaali produtsent José Més soovitab vaatajatel säilitada külma närvi ning võtta grandioosset lõppu ülimenuka teleshow loomisega kaasneva paratamatusena. Olgu jumal meile armuline.

*

Muinasjutu "Vaktsiin me oleme" sünopsis Juhan Smuuli monoloogi "Covitajad" ainetel

Avastatakse uus maailma kõige nakkavam covid – Muhu tüvi.

Haritud viroloog Timmul tekib peale mandrilt kodukülla naasmist ebakõla oma EKRE-jorsist sõbraga, kaklevad mask/no-mask vaadete tõttu. Timmu võidab nii kakluse kui oma sõbra naise poolehoiu, ent naine sureb enne värske suhte arenemist covidisse.

Õuele vurab väike kollakas saporoožets, mille pagasnik, muuseas, on vooderdatud, et saaks külma vaktsiini vedada. Allavändatud autoaknast karjutakse: "John too vett, sain kümme pauku V-d!", taustaks tantsutabelites ilma tegev megahitt Kalle ja Astra Zeneca esituses.

Ühel hetkel on terve kaader maxed out vaktsiinis, näevad elutoas lehmasid ja opossumeid ja igasugu muid elukaid, peavad neid hallukateks, aga tegelikult ongi lehmad ja opossumid elutoas.

Kuraasikas linnamutt põgeneb viimase vaktsiiniannusega laka alla ja ähvardab valjuhäälselt viimase laksu üksi ära teha. Teised maakad pole olukorraga rahul ning loobivad usse, siile ja muud paska talle sinna üles, et teda takistada.

Hommik taluõuel. Inimesed plasside mordadega väljuvad erinevatest aukudest. Selgub, et ühel veidral parukaga tsikil, kelle nime keegi ei tea, on veel paar hitti Sputnikut, tehakse peale ja järgneb nn teise päeva häng. Timmu põgeneb kohviveskiga.

Saabuvad kõik "Mehed ei nuta" filmi riskigrupis tegelased, otsivad Timmut, kes neile suure suuga vaktsiini lubanud. Nad on vihased, sest on teinud ettemaksu ning Timmut eelmise aasta märtsist saati üksikul saarel isolatsioonis olles oodanud. 

Üheskoos rahunetakse maha ning otsustatakse laiali minna, et asuda järgmisel päeval kõik koos pealinna antiväksereid tampima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles